Recept je ten istý, ak použijete tradičnú múku, cesto sa Vám lepšie spojí a nebude sa drobiť, keď sa upečie.
Ingrediencie:
- 25 dkg múky (20 dkg bezlepkovej múky na sušienky, 5 dkg výmelu z dužiny a šupky rakytníka)
- 8 vajec
- 14 dkg masla
- 20 dkg mletých vlašských orechov
- vanilka alebo vanilkový cukor
- 10 dkg trstinového cukru (alebo iný druh cukru)
- 1 PL kyslej smotany
- marhuľový džem
- 0,5 KL sóda bikarbóny
- štipka soli
1. Zamiešame maslo, múku, soľ, sódu bikarbónu, kyslú smotanu so žĺtkami 2 vajec.
Nechajte stáť 15 minút a následne vyvaľkajte cesto na tenko.Cesto sa odporúča vyvaľkať na papieri na pečenie a na vrch položiť polyetylénovú fóliu, pretože pri bezlepkovej verzii sa cesto môže rozpadávať a pomocou fólie ho ľahšie položíte na plech.
Plnka
2. Bielky 8 vajec (pretože sme na cesto použili 2 žĺtky) vyšľaháme do peny. 3. 6 žĺtkov vymiešame s cukrom kým nám z toho nevznikne krém a pridáme aj vanilkový cukor. 4. Mleté orechy a krém namiešame do peny z bielkov. 5. Vyvaľkané cesto natrieme vrstvou džemu. 6. Celé zalejeme penou. 7. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút, ale odporúča sa skontrolovať častejšie, lebo nastavenia rúr sa môžu líšiť.