Barion Pixel
Používaním našej webovej stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie v súlade s pravidlami súborov cookie.

Bobule rakytníka, alebo rakytníková dreň - ktorú si vybrať?

Bobule rakytníka, alebo rakytníková dreň - ktorú si vybrať?

Mnohokrát počujem a čítam v médiách, že proces tepelnej úpravy ovocia a zeleniny vylučuje cenné vitamíny, ktoré sú v nej obsiahnuté, vrátane plnej hodnoty vitamínu C. Obchádzali sme pravdivosť tohto tvrdenia zo strany rakytníka, pretože som presvedčený, že informácie založené na skutočných faktoch môžu odstrániť pochybnosti.

Prv než by sme sa do toho pustili, chcel by som objasniť dve veci. Na jednej strane význam tepelného spracovania a na druhej strane použitá technológia spracovania potravín. Použitím tepelného spracovania na dosiahnutie dlhšej trvanlivosti môžeme zabezpečiť, aby výrobky neobsahovali prísady a konzervačné látky. Myslím si, že vynechaním týchto „škodlivých“ látok sa tepelné ošetrenie javí ako dobré riešenie, najmä vzhľadom na moderné stravovacie návyky. Nasleduje však ďalší dôležitý aspekt technológie tepelného spracovania. Toto je oblasť, v ktorej podľa môjho názoru môže človek bez poriadnej odbornosti v potravinárskom priemysle, mechanizácie a parametrizovanej správnej výrobnej praxe urobiť veľkú chybu.

Pozrime sa však na to všetko vo svete čísel!

Analýzu vykonalo akreditované laboratórium. Správy o testoch sú v dolnej časti.

V štúdii sme na objasnenie problému porovnali bio bobule rakytníka z nášho ekologického hospodárstva a obsah vitamínu C v organickej rakytníkovej dreni pripravenej z nej pomocou technológie ekologickej výroby.

Organické bobule rakytníka s prirodzene viazaným obsahom vitamínu C 272 mg / 100 g

Organická rakytníková dreň s prirodzene viazaným obsahom vitamínu C 254 mg / 100 g

S prihliadnutím na vyššie uvedené výsledky je možné konštatovať, že s technológiou spracovania, ktorú používame, nájdeme 93,4% celkového obsahu vitamínu C v našich jemne tepelne upravených výrobkoch.

Dúfam, že tieto faktické štúdie presvedčia každého, že účinná látka v našich ekologických výrobkoch z rakytníka vyrábaných takýmto šetrným spôsobom je takmer ekvivalentná s obsahom organických bobúľ rakytníka.

Najdôležitejšou vecou však pre mňa je pozitívna spätná väzba a zmeny v zdraví, ktoré s nami zdieľajú spotrebitelia organických výrobkov z rakytníka Lamore o priaznivých účinkoch rakytníka. Podľa môjho názoru môžu kvalitné výrobky z rakytníka hrať dôležitú úlohu pri prispievaní k prirodzenej podpory zdravia.

Okrem toho sa pre organickú rakytníkovú dreň vykonali testy polyfenolu, beta-karoténu a antioxidačnej aktivity, ktoré je možné nájsť aj v zápisnici.