Popis:
Odporúčame konzumovať výmel zo semien rakytníka 1x2 ČL a to aj na ochutenie jogurtových raňajok, zmesí semien a müsli. Môže byť perfektným doplnkom reformovej kuchyne, napríklad pri príprave sušienok, koláčov ako doplnok tradičnej múky alebo pri príprave pečiva bez tradičnej múky.
Je známe, že pri lisovaní za studena sa môže z bobule rakytníka získať pomerne málo oleja, takže vo zvyšku je stále prítomné významné množstvo účinných látok.
Semená rakytníka sú skutočným zdrojom vitamínov A a E a obsahujú koncentrovanú zásobu živín odporúčaných proti civilizačným chorobám. Múka zo semien obsahuje mnoho látok podobných flavonoidom, polyfenoly, antibakteriálne a protizápalové zlúčeniny, stopové prvky (železo, meď, zinok a mangán), minerály, balastové látky, vlákninu, ktoré môžu byť oporou multifunkčného fungovania organizmu.
Jeho konzumácia môže pozitívne ovplyvniť regeneráciu buniek, zefektívniť antioxidačné mechanizmy, chrániť pred vírusmi, baktériami a plesňami, chrániť gastrointestinálny trakt, zvýšiť pružnosť krvných ciev, posilniť steny kapilár, chrániť krvné cievy v oku a fungovanie imunitného systému. O priaznivých účinkoch tohto produktu svedčí množstvo spotrebiteľských a klinických skúseností.